Beste websitebezoeker,

Het is hier een tijd stil geweest. Dit is het eerste bericht sinds 15 mei 2015. Wat is er ondertussen allemaal gebeurd? Hieronder een klein overzicht.

Pact voor Samenredzaamheid is ontstaan vanuit de Cliëntenraad SoZaWe in samenwerking met SoZaWe: organisaties die nogal ingrijpende veranderingen ondergingen.
– SoZaWe is gefuseerd met Werkplein Noord-Groningen en Werkleerbedrijf Ability tot Werkplein Ability.
– De kerngroep achter het Pact heeft zich doorontwikkeld tot Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen.
– De Clientenraad SoZaWe is opgeheven en een geheel nieuwe Cliëntenraad Werk en Inkomen is geïnstalleerd.

Activiteiten rond het Pact gingen gewoon door.
– De voedseltuin in Winsum werd afgestoten, dat kon niet anders, en een nieuwe voedseltuin aangelegd in Uithuizen. Van de tuin in Winsum is heel wat geoogst en van de tuin in Uithuizen is inmiddels ook het een en ander geoogst. Met name Voedselbank Het Hogeland profiteerde daarvan.
– De acties met de Kanskaarten kregen eveneens een vervolg. De huis-aan-huis bezorging op diverse plaatsen leverde dusdanig respons op, dat die acties als succesvol kunnen worden beschouwd. Bovendien is er een handleiding ontwikkeld om kanskaartenacties elders mogelijk te maken.
– De presentatie en communicatie omtrent het Pact via deze website stagneerde weliswaar, maar doelgericht verloopt die “offline” goed. Bovendien is er op dit gebied ondersteuning via Facebook.
– Repair Café Het Hogeland (te Winsum) draait prima en Repair Café Uithuizen heeft z’n bestaansrecht eveneens bewezen.
– Er meldden zich nieuwe Pact-partners en diverse anderen bleken geïnteresseerd om partner te worden of om anderszins mee te doen.

Het beheer van de website www.pactvoosamenredzaamheid.nl is per 12 april 2018 door Werkplein Ability officieel overgedragen aan Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen. Voor de Stichting (en in samenspraak daarmee) wordt het beheer van de website uitgevoerd door Patrick de Vrij, vanuit zijn maatschappelijke portfolio “Patrick de Vrij Services”. Ondergetekende, degene die ook achter de Facebook-pagina’s “Pact voor Samenredzaamheid” en “Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen” zit. Victor Webdesign, bouwer van deze website, ondersteunt hem met raad en daad op technisch gebied. Kleine bijkomstigheid: Patrick en Victor kennen elkaar al van voor het bestaan van het Pact, buiten het Pact om, dus de herontmoeting via deze website was een leuke verrassing.

Hoe staat het er nu voor met de website?
– De contactformulieren op deze website werken weer naar behoren. Mensen die daarmee berichten sturen, kunnen weer reactie daarop verwachten. Dat geld tevens voor wie zich via die weg als nieuwe partner van Pact voor Samenredaamheid aanmelden.
– De eerstvolgende vernieuwingen van de website betreffen vooral de structuur van de website. Het meeste daarvan is niet meteen zichtbaar, later waarschijnlijk alsnog wel.

O ja, en natuurlijk komt er zo snel mogelijk bericht over “Samen doen festival 2018”, welke op 23 juni aanstaande plaatsvindt op de Blink in Uithuizen. Meerdere vrijwilligersorganisaties presenteren zich daar aan publiek en aan elkaar! Pact voor Samenredzaamheid en Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen worden daar gepromoot in dezelfde stand als waarin Repair Café Uithuizen staat. Of misschien is de Stichting er zélf wel met de voedseltuin. We gaan het allemaal beleven! Graag tot dan!

Samenredzame groet,
mede namens Stichting Eigen Kracht Noord-Groningen,
Patrick de Vrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of opmerking?