Bedum

 

 

Binnenkort gaat het kanskaartenproject ook in Bedum  van start met als doel, het tegengaan van niet-gebruik maken van inkomensregelingen en aanvullende voorzieningen. Mensen laten vooral veel geld liggen bij de belastingdienst. De belastingteruggaaf, toeslagen en heffingskortingen staan hoog genoteerd op de lijst van niet-gebruikte voorzieningen. Daarna komen de gemeentelijke minimaregelingen en bijzondere bijstand. Oorzaken van  het niet aanvragen van regelingen zijn:onbekendheid met regelingen

  • mensen denken niet in aanmerking te komen voor regelingen
  • ingewikkelde aanvraagprocedures
  • schaamte of trots
  • taalproblemen

Het plan van aanpak ziet er als volgt uit. Er is een platform waarin zitting hebben o.a. St Leergeld, St Mee, CJG en Diaconieën Kerken/Gemeenten/Parochies, SOZAWE (BMWE) enz.

Deze benoemen de  dorpen en gaan in de betreffende wijken de kanskaarten verspreiden en een week later persoonlijk ophalen.

De vraag wordt dan gesteld welke kansen men ziet in het aangebodene. Kleine administratieve problemen worden direct opgelost. Overige worden verzameld en door betreffende (deskundige)partner. Voorbeeld van kanskaart zie hieronder.

Kanskaart zijde 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Kanskaart Bedum 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor informatie en/of aanvraagformulier kijk op: www.humanitas.nl/afdeling/t-hoogeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of opmerking?