Het is de hoogste tijd om het Pact van Samenredzaamheid verder vorm te geven. We willen graag samen met u dit project aangaan en inhoud geven, om te beginnen door gezamenlijk het Pact te ondertekenen!

Op de middag van 13 maart 2014 om 16.00 uur  gaan de Partners van het Pact voor Samenredzaamheid ondertekening. We zullen u dan informeren over de verder gezette stappen en de verder te zetten stappen gezamenlijk bespreken.

De op 30 oktober 2013 gemaakte aanvullingen zijn in de tekst van het Pact voor Samenredzaamheid verwerkt. Op 30 oktober is ook afgesproken dat de voorbereidingsgroep een selectie gaat maken uit de aangedragen initiatieven. De voorbereidingsgroep heeft van alle ideeën de volgende geselecteerd:

  1. Het ontwikkelen van een  Eigen Kracht Café: een niet aan leeftijd gebonden doe en ontmoetingsplek voor mensen. Het is van de mensen zelf. Het vindt plaats op verschillende locaties bijvoorbeeld de Brasserie in Leens en in dorpshuizen in Uithuizen en Winsum. Het doel is om van elkaar te leren en kennis en ervaringen uit te wisselen. We gaan ervaringsdeskundigen opleiden om personen uit de doelgroep goed te kunnen benaderen/begeleiden.
  2. Een coöperatie Volkstuinen: Zelfvoorzienende groene oase voor educatie (groente/fruit/aardappelen enz. verbouwen), ontmoeting en leuke dagbesteding. Coöperatie die voor iedereen dichtbij is (verschillende locaties). Gebruik maken van voorbeelden (Rotterdam Almelo) die er al zijn. Onderzoeken of  Ability, Groene School, AOC Terra, Werk Pro, LTO, kerken,  van toegevoegde waarde kunnen zijn bij deze ontwikkeling.  De oogst is voor de mensen zelf of de voedselbank.

Naast deze initiatieven zijn er vele andere genoemd. Sommige daarvan zijn opgepakt en vormgegeven door diverse organisaties. Deze, samen met al bestaande initiatieven, willen we bundelen.

Als gemeenten willen we alle activiteiten een podium geven door middel van een website met de partners van het pact en de activiteiten die ze ontplooien. Zo krijgen mensen in armoede het palet voorgeschoteld van organisaties die iets voor ze kunnen betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Vraag of opmerking?